FUTURE OF THE FOOD & BEVERAGE INDUSTRY

26 SEPTEMBER • JACY’Z

FUTURE OF THE FOOD & BEVERAGE INDUSTRY

26 SEPTEMBER • JACY’Z

Let’s reach for the stars

Discourse, Food, Brilliance and Love.

The Concept. Där branschen träffas, utbyter idéer, inspireras och spanar in i framtiden.

The Concept samlar nyckelspelarna. På vår scen välkomnar vi talanger och talare med olika kompetensområden med den gemensamma nämnaren att de alla har det där lilla extra.

Det blir trendspaningar varvat med nya insikter och lärdomar samt brännheta diskussioner. Vi möts över fika och måltider och minglar med cocktails i ena näven.

Vår location är übercoola hotellet Jacy’z i Göteborg, en plats som är så långt bort från ett tråkigt mässgolv man kan komma.

Spännande föreläsningar

Future of the food & beverage industry

ESS Group har skapat The Concept för att ta lead på hur man kan konceptualisera möten, events och summits på ett icke fyrkantigt vis.

Under den första temadagen djupdyker vi inom food and beverage. Varför är restauranger viktiga för stadsbilden? Vad är det för skillnad på en döner kebab i Berlin och Göteborg? Vad kan en krog enskilt göra för framtidens matsystem? Och hur kan man kanalisera kreativitet under stress och press?

På scen hittar vi bland annat artisten, vinnörden och krögaren Petter Askergren, hyllade kocken Marion Ringborg, aktivisten Olga Grönwall Lund, influeraren Per Meurling bakom kontot @berlinfoodstories och Göteborgs stadsarkitekt Björn Siesjö. Moderator för dagen är journalisten Anna Norström.

Kvällen rundas av med att chef superstar Frida Nilsson lagar mat tillsammans med ett gäng inbjudna kända gästkockar. Men det slutar inte där. I baren hittas bland andra Anton Widmar från Grand Hotel i Stockholm med flera.

PROGRAM

· 09:00 Dagen kickas igång med frukost, sedan kommer journalisten
Anna Norström, The Concepts moderator, att inta scenen.

· Hur viktigt är ett levande restaurangliv för en stad? Kan man utläsa hur Göteborgs stadsbild ser ut om tio år? Föreläser gör Björn Siesjö, Göteborgs Stadsarkitekt.

· Vad behövs för att bygga en hållbar destination? Daniel Berg Stocks, SPIK STUDIOS bjuder på ett gäng perspektiv.

· Samtal på scen: Inspiration och kreativitet, det inte bara att trycka på play!
Deltar gör kocken Marion Ringborg, bartendern Josefin Thorén och Linnéa Liljedahl med flera.

· Röster om framtidens matsystem: Olga Grönvall från Reformaten, Fredrik Åkerman från Volta Green Tech och Emelie Hanson från Martin & Servera vänder och vrider på en av samtidens mest akuta frågor.

· Tillsammans utvecklar vi morgondagens service. En injektion av inspiration signerad Ulrika Karlsson, krögare och föreläsare.

· Paneldiskussion: Gästupplevelsen, next level!
Deltar gör Grand Hotels barchef Anton Widmar, krögaren Emelie Zung-Hee Svensson, produktchef på Belle Maison Fredrik Lindfors och gårdshotellägaren Emma Höök.

· Vad är det senaste inom streetfood? Och är fine dining verkligen dött? En spaning med Berlin som utgångspunkt och hela världen som slutdestination. Per Meurling bakom kontot @berlinfoodstories är The Concepts trendguru.

· Från diskjobb i sena tonåren till superkänd artist. Krogbranschen går ändock som en röd tråd genom artisten och numera krögaren Petter Askegrens karriär. Men hur kan det ena boosta det andra när man har många bollar i luften?

· 17:00 After The Concept. Dags för megamingel!
Kocken Frida Nilsson, Kafferäven, Dunesse Champagne och Hilda Kirkhoff fixar lunch, fika och mingel.

ON THE STAGE

Petter Askergren
Artist, krögare och vinprofil

Marion Ringborg
Kock, Studio Marion

Olga Grönwall Lund
Generalsekreterare, Reformaten

Per Meurling
Driver plattformen Berlinfoodstories

Fredrik Åkerman
VD, Voltatech

Emelie Hansson
Hållbarhets- och kvalitetschef
Martin & Servera

Björn Siesjö
Göteborgs Stadsarkitekt

Daniel Berg Stocks
VD, Spik Studios

Anna Norström
Journalist och moderator

Emelie Svensson
Krögare Restaurang Agnes

Frida Nilsson
Head Chef ESS Group

Fredrik Lindfors
Produktchef, Belle Maison 

The Concept – Frida & Friends Dinner Club

The Concept Dinner Club

ESS Group chef superstar Frida Nilsson har samlat några av Sveriges hetaste matlagare just nu för att tolka mat – i framtiden. Tillsammans hämtar de inspiration och råvaror från matsvinn, som akvaponisk odling, blå mat, svenska kulturgrödorna & baljväxter.

Här skapas det unika rätter för The Concepts hållkäftenmiddag.

Resultatet blir en svärm av nya smaker, smarta och snygga kreationer samt fett med härlig stämning. Helt klart en kväll som kommer etsa sig fast i matminnet, länge! 

 Till menyn matchas vin och i baren skakas cocktails skapade av bartenders som är de som sätter agendan inom Sveriges barscen as we speak. 

Boka the Concept + Frida & Friends Dinner Club

TICKETS

the concept – eventbiljett
09:00 START MED KAFFERÄVEN
17:00 AFTER CONCEPT BY DUNESSE
1500 SEK / Pers.
the concept – Eventbiljett Middag
09:00 START MED KAFFERÄVEN
17:00 AFTER CONCEPT BY DUNESSE
18:30 THE JQ EXPERIENCE
19:30 DINNER CLUB WTIH FRIDA & FRIENDS AT GOGOGAGA
3000 SEK / Pers.