Laddar Evenemang

Stefan Sporsén Quartet med gästartist Amanda Jenssen

Stefan Sporsén har med sin jazzkvartett under det senaste året gjort ett stort antal fullsatta och omtalade spelningar. Debut EP:n ”Allt det som varit” har hyllats av publik och recensenter. Vi på Jacy’z älskar jazz och när Stefan tackade ja till att göra två speciella kvällar här hos oss i Big Stage, ja då blev vi mer än lyckliga. Just denna kväll har han med sig skönsjungande artisten och låtskrivaren Amanda Jenssen som gästande artist.

Stefan Sporsén är känd från såväl Augustifamiljen och som mångårig medlem i Håkan Hellströms band. Nu har han återvänt till sin favoritmusik jazzen och satte i fjol ihop sin favoritkvartett med några av Sveriges bästa jazzmusiker Wingefors, Turegård och Källfelt. Att det blev just Amanda som gästartist under denna kväll är vi så tacksamma för. Den som känner till Amanda vet att hon väljer med omsorg sina “happylands” och vilka scener hon intar. Om du har tur så bjuder hon både på några av sina tidigare hits och om du har riktig tur så blir det kanske ett och annat smakprov från hennes kommande platta som planeras släppas under hösten 2024.

Den här kvällen bjuder också på egenskrivna låtar av Stefan, ett knippe udda charmiga standards, berättelser, jazzversioner av italienska schlagers och några av de låtarna som ligger allra närmast Amandas hjärta. Allt sammantaget blir premiären av ”Jazz at Jacy’z” en upplyftande och uppfinningsrik vokaljazzkväll med Stefan Sporsén Quartet i Chet’s, Miles, Sinatras och Rita Pavones – och Sporséns anda.

Kvällen börjar kl 17:00 med livemusik på vår scen Small Stage i hotellobbyn. Dörrarna till Big Stage öppnar kl 20:00 och Stefan Sporsén Quartet äntrar scenen runt kl 21:00. När vi är klara i Big Stage fortsätter festen – glid vidare till Gogogaga på våning 26 eller stanna kvar på ground floor i vår lobbybar. Om du har turen kanske du lyckas knipa en av platserna i vår speakeasybar JQ. Oavsett var du hamnar kommer kvällen att puttra vidare in mot småtimmarna.

Vill du äta en bit mat innan spelningen så går det utmärkt att boka bord i vår All American Restaurant Archie’s eller vår asian fusion restaurang Gogogaga på 27:e våningen.

Varmt välkommen till en helkväll med Stefan och hans jazz!

Stefan Sporsén – Sång, Trumpet

Amanda Jenssen – Sång

Stefan Wingefors – Piano

Viktor Turegård – Kontrabas

Lars ”Lade” Källfelt – Trummor

18+

Bar Ståplats

insläpp: 20.00
live på scen: 21.00

250 SEK / Pers.
Fåtölj Balkong – Middag

3 RÄTTER ARCHIES 18.00
insläpp: 20.00
live på scen: 21.00

1045 SEK / Pers.
Fåtölj Parkett

insläpp: 20.00
live på scen: 21.00

495 SEK / Pers.
Sittplats Parkett

insläpp: 20.00
live på scen: 21.00

350 SEK / Pers.